Ndërlidhjet

UASHINGTON


Anëtarë të Kongresit të Shteteve të Bashkuara kanë kërkuar të dijnë nëse qeveria kishte informata të mjaftuara për të parandaluar sulmet e 11 shtatorit.
Por, Shtëpisë së Bardhë thotë se raportet e zbulimit që kishte marrë një muaj para sulmeve që sugjeronin se al Kaida planifikonte të rrëmbejë aeroplanë ishin tepër të përgjithësuara për të reaguar konkretisht. Këshilltarja për sigurinë kombëtare të Shteteve të Bashkuara, Condoleezza Ricce ka thënë në Uashington:
“Kjo qeveri bëri gjithë ate që mundej në periudhën kur informatat ishin tepër të përgjithësuara, që nuk kishin asgjë specifike ndaj së cilës duhej reaguar dhe, po të dinte ky president për diçka më specifike, apo se do të rrëmbeheshin aeroplanë që të shfrytëzohen si raketa, ai do të vepronte, tha Condoleezza Ricce.
XS
SM
MD
LG