Ndërlidhjet

BEOGRAD


Drejtuesja e Fondit për të Drejtën Humanitare me seli në Beograd, Natsha Kandiq thotë se Gjermania u pagoi të gjithëve dëmet e luftës dhe se “ndonje çmim lufte domosdo që do të paguhet”, duke iu referuar padisë që ka paraqitur Bonjë-Hrecegovina në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë në Hagë kundër RF Jugosllave, të cilën e akuzon për gjenocid.
Natasha Kandiq thotë se egziston edhe rruga tjetër e “ujdisë morale politike” me qeverinë e Bosnjës për kushtet e tërheqies së padisë, “që nënkuptonë edhe pranimin e përgjegjësisë”.
“Kjo më së shumti do të kontribuonte për vetë ne në Sërbi që të ballafaqohemi me ate që ka ndodhur”, ka thënë Kandiq në interevistën për “Gragjanski List” të Novi Sadit.
XS
SM
MD
LG