Ndërlidhjet

SHKUP


Përfaqësuesit e bashkësisë ndërkombëtare në Shkup kanë deklaruar se 2002-shi për Maqedoninë ka qenë vit mjaftë i mirë, por kanë theksuar se është dëshirë e bashkësisë ndërkombëtare që atje të forcohet demokracia, të veprojë shteti juridik dhe të respektohen të drejtat e njeriut.
Në konferencën e përbashkët për shtypin ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Maqedoni, Lorens Batler ka thënë se “prioritet i vendit është zbatimi i Marrëveshjes së Ohrit”.
Sukseset e arrituara ata ua kanë vënë për meritë “atyre që zgjodhën paqën dhe tolerancën në vend”, siç tha mabasadori i OSBE-së, Kreg Djenes.
XS
SM
MD
LG