Ndërlidhjet

Frredom House: Rusia pa gjyqësi të pavarur


Ndërsa çmimet e energjisë në botë po rriten, po bie progresi demokratik në ish vendet sovjetike, Rusi, Kazakistan dhe Azerbejxhan.

Në raportin e Freedom House thuhet se në grupin e prirë Rusia, i cili ka një pasuri të madhe nafte dhe gazi natyror, qeveritë i kanë shtypur liritë e individit dhe shoqërisë civile.

Freedom House thotë se në Rusi, ish presidenti Vladimir Putin ka eksperimentuar me "kapitalizmin autoritar", e ka ngulfatur shtypin dhe ka manipuluar me gjykatat, kështu që tani është e pamundur gjyqësia e pavarur.
XS
SM
MD
LG