Ndërlidhjet

Bush nënshkruan protokolet për pranim të Shqipërisë dhe Kroacisë


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush, sot më vonë gjat ditës, pritet t'i nënshkruaj protokolet për pranimin e Shqipërisë dhe Kroacisë në NATO. Parashihet që gjatë këtij nënshkrimi do të jetë i pranishëm edhe sekretari i përgjithshëm i aleancës, Jaap de Hoop Scheffer.

Shqipëria dhe Kroacia janë ftuar për pranim në NATO në muajin prill të këtij viti.

Të 26 shtetet anëtare të aleancës dhe dy vendet anëtare të reja duhet ta miratojnë këtë pranim. Pritet që Shqipëria dhe Kroacia të bëhen anëtare të plotëfuqishme gjatë vitit 2009.
XS
SM
MD
LG