Ndërlidhjet

Bruksel: Qëndrim unik në Samitin e Uashingtonit


Presidenti francez Nicolas Sarkozy tha se liderët e BE-së kanë arritur një "qëndrim të përbashkët të detajuar", që do të paraqitet në samitin ndërkombëtar për krizën ekonomike globale, në Uashington në javën e ardhshme.

Ndërsa presidenti i Komisionit Evropian Jose Manuel Barroso tha se takimi i Uashingtonit nuk mund të dështojë.

"Përveç çështjeve financiare, ne jemi pajtuar po ashtu, se kjo reformë e sistemit financiar ndërkombëtar duhet të integrohet në serinë e gjerë të sfidave të shekullit 21, për të cilat ne jemi të përcaktuar t'i tejkalojmë: sigurinë e ushqimit, luftën kundër varfërisë, luftën kundër ndryshimeve klimatike, dhe promovimin e tregtisë së lirë përmes konkluzimeve të shpjetr atë tryezës së Dohas", tha Barroso, pas takimit të 27 liderëve të BE-së, që u mbajt në Bruksel.

Presidenti George Bush pritet të drejtojë samitin e 15 nëntorit, i cili do të bëjë bashkë liderët e 20 vendeve më të pasura në botë, dhe ekonomitë më të mëdha të vendeve në zhvillim.
XS
SM
MD
LG