Ndërlidhjet

Ish-koloneli dënohet për gjenocid në Ruandë


Tribunali i Kombeve të Bashkuara për Ruandën ka dënuar me burgim të përjetshëm ish-kolonelin e ushtrisë, Theoneste Bagosora, për gjenocidin e vitit 1994 në Ruandë.

Gjykata tha se ai është fajtor për gjenocid, krime të luftës dhe njerëzimit.

Gjenocidi në Ruandë la të vdekur më shumë se 800 mijë njerëz.
XS
SM
MD
LG