Ndërlidhjet

Rishqyrtohet marrëveshja për mburojën raketore


Qeveria çeke papritmas e ka tërhequr nga Dhoma e Deputetëve propozimmarrëveshjen me SHBA-të për ndërtimin e mburojës antiraketore në Çeki, duke ndërprerë kështu ratifikimin e saj për shkak se Parlamenti mund ta refuzojë atë në mbeldhjen e sotme.
Por kjo nuk do të thotë se ratifikimi për këtë marrëveshje ka përfunduar, sepse ajo ende vlenë në Dhomën e Lartë të Parlamentit, ka thënë, kryeministiri Çekisë, Mirek Topolanek. Ai ka theksuar se marrëveshja do kthehet sërish në Dhomën e Ulët pas konsultimeve të mëtejme me administratën amerikane dhe pas samitit të NATO-s në muajin prill.
XS
SM
MD
LG