Ndërlidhjet

Papa fton për zgjidhje të konfliktit izraelito - palestinez


Në kuadër të vizitës në Izrael, Papa Benedikti i XVI, po qëndron në Bregun perendimor ku është takuar me presidentin e autoritetit palestinez Mahmud Abas. Me të arritur Papa ka ftuar bashkësinë ndërkombëtare që të bëjë presion për zgjidhjen e konfliktit izraelito – palestinez.
“Bashkëjetesa paqësore dhe e drejtë ndërmjet popujve të Lindjes së Mesme mund të jetësohet vetëm përmes respektit të ndërsjellë”, ka thënë Papa Benedikti.
Ai ka shfaqur keqardhje të thellë për viktimat e konfliktit të fundit dhe ka ftuar palestinezët që t’u rrezistojnë tentimeve për rikthimin e akteve të dhunës dhe terrorizmit.
Gjatë ditës Papa Benedikti do të mbajë një meshë dhe do të vizitoj një kamp të refugjatëve palestinez.
Vizita në Bregun perendimor është qëndrimi i parë zyrtar i Papës në teritoret e okupuara palestineze.
XS
SM
MD
LG