Ndërlidhjet

Irlandë: Mijëra fëmijë të abuzuar


Një raport mbi abuzimin e fëmijëve në Irlandë ka vënë në pah se mijëra fëmijë janë rrahur ose dhunuar në institucione që funksionojnë në bazë të parimeve religjioze.

Raporti është rezultat i një hulumtimi nëntë vjeçar mbi akuzat e keqtrajtimit nga priftërinjtë dhe murgeshat në qindra shkolla dhe jetimore që datojnë që nga viti 1930.

Më se 30.000 fëmijë që konsiderohet të jenë hajdutë, të çrregullt ose nga familjet jofunksionale, janë dërguar në rrjetin e institucioneve.
XS
SM
MD
LG