Ndërlidhjet

KMG: Thaçi t’i dënojë kërcënimet ndaj gazetares Xharra


Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve ka kërkuar nga kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, që publikisht ta dënojë valën aktuale të kërcënimeve kundër gazetares Jeta Xhara dhe kolegëve të saj nga Rrjeti Ballkanik për Raportim Investigativ dhe të zhvillohen hetime të plota për këtë çështje.

Xhoel Simon, drejtor ekzekutiv i Komitetit për Mbrojtjen e Gazetarëve, pos tjerash, në letrën drejtuar kryeministrit të Kosovës, thekson se liria e shtypit në Kosovë duhet të mbrohet si e drejtë fundamentale njerëzore për një shoqëri të pavarur dhe stabile.
XS
SM
MD
LG