Ndërlidhjet

Dioksid karboni ndikon në shtresat e akullnajaveNjë ekip i shkencëtarëve që i studjon kampionët e shkëmbinjve në Afrikë, ka treguar se ekziston lidhje e fortë ndërmjet rënies së niveleve të dioksid karbonit dhe formimit të shtresave të akullit në Antarktik 34 milionë vjet më parë.

Rezultatet e para për një lidhje të këtillë, përmes modeleve kompjuteristike parashikojnë krijimin e shtresave të akujve kur bien nivelet e dioksid karbonit, dhe shkrirjen e akullnajave kur rriten nivelet e dioksid karbonit.
XS
SM
MD
LG