Ndërlidhjet

Ngjarjet e javës

Trego më shumë

20 qershor '09 - Më se 1 mijë iranianë në ekzil kanë marshuar nëpër qendër të Hamburgut në Gjermani, duke protestuar kundër rizgjedhjes së presidentit Mahmud Ahmadinexhad. Demonstruesit bartnin shirita të gjelbër, që është ngjyra e opozitës në Iran, dhe parulla me mbishkrimin “Duam zgjedhje të reja”. Edhe në qytetin Villepinte të Francës, mijëra njerëz ishin tubuar për ta mbështetur opozitën iraniane.
1

20 qershor '09 - Më se 1 mijë iranianë në ekzil kanë marshuar nëpër qendër të Hamburgut në Gjermani, duke protestuar kundër rizgjedhjes së presidentit Mahmud Ahmadinexhad. Demonstruesit bartnin shirita të gjelbër, që është ngjyra e opozitës në Iran, dhe parulla me mbishkrimin “Duam zgjedhje të reja”. Edhe në qytetin Villepinte të Francës, mijëra njerëz ishin tubuar për ta mbështetur opozitën iraniane.

21 qershor '09 - Televizioni shtetëror i Iranit ka njoftuar se autoritetet kanë arrestuar vajzën e ish-presidentit Hashemi Rafsanxhani bashkë me katër anëtarë të familjes së tij, për shkak se kanë marrë pjesë në tubimet protestuese pa leje. Televizioni shtetëror transmetoi pamje të Fazih Hashemi, vajzës më të madhe të Rafsanxhanit, duke iu drejtuar qindra përkrahësve të opozitës javën e kaluar.
2

21 qershor '09 - Televizioni shtetëror i Iranit ka njoftuar se autoritetet kanë arrestuar vajzën e ish-presidentit Hashemi Rafsanxhani bashkë me katër anëtarë të familjes së tij, për shkak se kanë marrë pjesë në tubimet protestuese pa leje. Televizioni shtetëror transmetoi pamje të Fazih Hashemi, vajzës më të madhe të Rafsanxhanit, duke iu drejtuar qindra përkrahësve të opozitës javën e kaluar.

22 qeshor '09 - Presidenti i rajonit të Ingushetisë në Kaukazin Verior është lënduar rëndë pasi konvoji i tij u godit nga shpërthimi i një bombe. Zyrtarët rusë thanë se shpërthimi u shkaktua nga një vetëvrasës me bombë, i cili po voziste në drejtim të konvojit të Junus Bek Jevkurovit, kur ai po shkonte në zyrë.
3

22 qeshor '09 - Presidenti i rajonit të Ingushetisë në Kaukazin Verior është lënduar rëndë pasi konvoji i tij u godit nga shpërthimi i një bombe. Zyrtarët rusë thanë se shpërthimi u shkaktua nga një vetëvrasës me bombë, i cili po voziste në drejtim të konvojit të Junus Bek Jevkurovit, kur ai po shkonte në zyrë.

22 qershor '09 - Njëmbëdhjetë nga 50 kufomat e gjetura të aeroplanit Air France, i cili u rrëzua në Atlantik tre javë më parë, janë identifikuar nga gjurmët e gishtërinjve dhe të dhënat e dhëmbëve. Zyrtarët brazilianë thonë se kufomat janë identifikuar si “10 brazilianë dhe një i huaj”.
4

22 qershor '09 - Njëmbëdhjetë nga 50 kufomat e gjetura të aeroplanit Air France, i cili u rrëzua në Atlantik tre javë më parë, janë identifikuar nga gjurmët e gishtërinjve dhe të dhënat e dhëmbëve. Zyrtarët brazilianë thonë se kufomat janë identifikuar si “10 brazilianë dhe një i huaj”.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG