Ndërlidhjet

Bellorusi: Burgosen sepse u tallën me LukashenkënTre aktivistë të opozitës në Bellorusi janë burgosur sepse organizuan një protestë, ku njerëzit hodhën vezë mbi një karikaturë të presidentit Aleksandr Lukashenka.

Të burgosurit ishin në mesin e grupit që u arrestua të mërkurën, pasi në një rrugë frekuentuese vendosën pikturën e një njeriu me mustaqe, i cili përfaqësonte Lukashenkan.

Nën karikaturën qëndronte mbishkrimi :”Nëse nuk e doni regjimin, hidhni një vezë mbi mua”, kurse para pikturës qëndronin disa kuti me vezë.

Aktivistët, anëtarë të grupit opozitar “Bellorusia e Re”, u akuzuan për pjesëmarrje në tubim të palejuar dhe u dënuan me shtatë deri 15 ditë burg.
XS
SM
MD
LG