Ndërlidhjet

Lituania mbyll centralin bërthamorLituania do të mbyll, përpara mesnatës së sotme, reaktorin bërthamor Ignalina. Ky i fundit prodhonte 70% të energjisë që konsumonte Lituania, por është i të njëjtit tip si ai në Çernobil të Ukrainës, ku ka ndodhur tragjedia bërthamore civile më e madhe në histori.

Lituania është goditur rëndë nga kriza ekonomike dhe analistët parashohin sfida të reja të vendit balltik lidhur me sigurinë energjitike.
XS
SM
MD
LG