Ndërlidhjet

Kabuli duhet të nxisë fuqishëm riintegrimin e talibanëveKabuli zyrtar duhet të bëjë më shumë për të bindur anëtarët e talibanëve që të largohen nga dhuna e terrorizmi dhe t’i bashkohen përpjekjeve të qeverisë për të krijuar qëndrueshmëri në vend.

Deklarata e këshilltarit të presidentit Karzai u bë gjatë një interviste që ai i dha agjencisë Reuters. Spanta theksoi se riintegrimi i talibanëve është një nga katër sfidat kryesore me të cilat përballet qeveria.

Në mesin e sfidave të tjera është kalimi i më shumë përgjegjësive nga trupat ndërkombëtare të sigurisë tek ato vendore, nxitja e zhvillimit ekonomik e social si dhe një qeverisje e mirë.
XS
SM
MD
LG