Ndërlidhjet

Italia zbaton masa të rrepta kursimiItalia sot iu bashkangjit grupit të vendeve që zbatojnë masa të rrepta kursimi në të gjitha fushat, prej shpenzimeve për shëndetësi, e deri te zvoglimi i pagave dhe investimeve në nivelin lokal.

Qeveria disa muaj pohonte se finansat italiane janë imune ndaj krizës që goditi Greqinë, por megjithate u përcaktua për masa parandaluese që të shmangë më të keqen.

Pritet që masat e miratuara nga qeveria italiane ta zvoglojnë deficitin buxhetor për rreth 26 miliardë euro në dy vitet e ardhshme.

Pagat në sektorin publik do të jenë të ngrira për tri vjet, shërbyesit shtetëror do të dalin në pension më vonë, ndërsa do të zvoglohet edhe buxheti për pushtetin lokal.
XS
SM
MD
LG