Ndërlidhjet

SHBA: Mbështetet dërgimi i forcave policore shtesë në Kirgizi


Zëvendës sekretari aemrikan i shtetit, Xhejms Steinberg, sot ka shprehur mbështetje për dërgimin e forcave policore multinacionale shtesë në Kirgizi, pas takimit me presidenten e këtij vendi, Roza Otunbaeva.

Mëtutje, zoti Steinberg, u tha gazetarëve se ai mbështet një hetim “kredibil” të dhunës, që kishte ndodhur në këtë vend.

“Mendoj se gjëja e parë që duhet të bëhet është se ne duhet ta dijmë se çka ka ndodhur. Mendoj se ka pasur një numër të faktorëve, që me gjasë i kanë kontribuar dhunës, por është me rëndësi të kemi hetime sistematike dhe kredibile për këtë zhvilim. Unë e dij se qeveria këtu e ka krijuar një komision, por ajo ka kërkuar edhe nga bashkësia ndërkombëtare që të luaj rol. Kjo është shumë e rëndësishme”, tha Xhejms Steinberg.
XS
SM
MD
LG