Ndërlidhjet

Bruksel: BE-ja i ofron ndihmë Pakistanit për vërshime


Bashkimi Evropian i ka ofruar ndihmë kryesore tregtare Pakistanit, duke propozuar tërheqjen e taksave për 75 importet e tij, si pjesë e ndihmës për ripërtritje pas vërshimeve shkatërruese, që e goditën këtë vend.

Komisionari për tregti i BE-së, Karel De Gucht, tha se tërheqja e taksave doganore, për tri vitet e ardhshme, do ta nxiste importin e BE-së nga Pakistani, në vlerë prej afro 100 milionë euro në vit.

Ky propozim do të paraqitet për miratim te të gjitha vendet anëtare dhe në Parlamentin Evropian.
XS
SM
MD
LG