Ndërlidhjet

Haiti: 650 të vdekur nga koleraNumri i vdekjeve të shkaktuara nga kolera në Haiti ka shkuar në 650, çfarë ka shtuar shqetësimin për një epidemi të mundshme të sëmundjes.

Rreziku më i madh është në kryeqytetin Porto-Prins, që është i mbipopulluar me më shumë se 1 milionë të mbijetuar të tërmetit të fillimvitit.

Në shkallë vendi në Haiti 10 mijë presona janë trajtuar në spitale nga kolera. Sëmundja transmetohet përmes ujit të ndotur dhe mund të shkaktojë dehidratim dhe vdekje brenda disa orësh nëse nuk trajtohet.
XS
SM
MD
LG