Ndërlidhjet

Parti e re shqiptare në MaqedoniNë Maqedoni është zyrtarizuar partia e re "Lidhja Shqiptare", themelues i së cilës është Valon Bela, kryetar i deritashëm i organizatës joqeveritare "Realiteti".

Bela deklaroi se qëllimet themelore të partisë së re do të jenë ndryshimi i sistemit politik dhe ndarja e vendit në tri kantone.

Sipas tij, njëri kanton do të jetë shqiptar, tjetri kanton maqedonas, ndërsa kantoni i tretë do të jetë i përzier etnikisht.
XS
SM
MD
LG