Ndërlidhjet

Muzeu në rrezik


Muzeu në Kajro
Muzeu në Kajro
UNESCO ka ftuar autoritetet egjiptiane dhe protestuesit që të mbrojnë trashëgiminë kulturore të vendit dhe të respektojnë lirinë e të shprehurit gjatë krizës së vazhdueshme politike atje.

Reagimi ka pasuar raportimet mbi tentim-plaçkitjet në Muzeun Egjiptian të Kajros dhe në lokacionet tjera historike e kulturore.

Irina Bokova, drejtore e UNESCO-s, ka thënë se “trashëgimia kulturore e Egjipit, qoftë në monumente apo artefakte, është pjesë e trashëgimisë antike të njerëzimit”.

“Vlera e 120 mijë artikujve në Muzeun Egjiptian në Kajro është e pamatshme, jo vetëm në kuptimin shkencor apo financiar, por edhe për faktin se ato pasqyrojnë identitetin kulturor të popullit egjiptas”, ka thënë zonja Bokova në një komunikatë për shtyp.


(Video: AP)

XS
SM
MD
LG