Ndërlidhjet

Serbia dëshiron hetim të pavarur për trafikim të organeveProkurori për krime lufte në Serbi, Vladimir Vukçeviq ka bërë thirrje që hetimet për trafikim organesh nga ish pjesëtarë të UÇK-së të drejtohen nga një prokuror i pavarur.

"Besoj se qëndrimi i organizatës Human Rights Watch dhe Dik Martit për të pasur një prokuror të pavarur është ndoshta zgjidhja më e mirë", i tha Vukçeviq gazetës Veçernje Novosti.

Vukçeviq ka shtuar se ai ka "shqetësime lidhur me mundësinë që EULEX-i" t'i hetojë pohimet.

EULEX-i ka hapur hetime preliminare dhe u ka bërë thirrje të gjitha organizatave dhe individëve që t'i prezantojnë provat e mundshme mbi pretendimet e ngritura.
XS
SM
MD
LG