Ndërlidhjet

Rusia dhe SHBA-të, marrëveshje për rezerva të plutonit


Presidenti rus, Dmitri Medvedev, e ka nënshkruar një marrëveshje të përditësuar me SHBA-të, për eliminimin e rezervave të armëve që përmbajn pluton.

Kremlini ka njoftuar se Rusia dhe SHBA-të, secila do të eliminojë 34 tonë të plutonit, që është përdorur si benzinë në reaktorë dhe i cili më pas është përpunuar në objektet për mbetjet bërthamore.

Zyrtarët thonë se sasia që do të eliminohet nga të dy shtetet është e mjaftueshme të krijohen 17 mijë armë bërthamore.
XS
SM
MD
LG