Ndërlidhjet

Miratohet rezolutë për të drejtat e homoseksualve


Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut, sot e ka aprovuar një rezolutë që kërkon të drejta të barabarta për të gjithë, pavarësisht orientimit të tyre seksual.

Rezoluta është aprovuar me pak vota në favor të saj, pasi mori vetëm 23 vota për, 19 kundër dhe 3 të tjerë abstenuan.

Shtetet afrikane dhe arabe e kanë kundërshtuar ashpër rezolutën, mirëpo ajo është konsideruar si historike nga shtete të tjera si Argjentina dhe SHBA-të, si dhe nga aktivistët për të drejtat e njeriut.
XS
SM
MD
LG