Ndërlidhjet

Bullgaria dhe Rumania, ende jashtë Shengenit


Vendimi nëse Bullgaria dhe Rumania duhet t'i bashkohen zonës Shengen, është shtyrë sërish, për shkak të kundërshtimeve të Honlandës dhe Finlandës.

Sekretari gjerman për çështje të brendshme, Ole Shrëder, tha se ministrat e Brendshëm të Bashkimit Evropian kanë dështuar në arritjen e marrëveshjes dhe se çështja do të diskutohet në Samitin e BE-së më 17-18 tetor.

Komisioni Evropian ka vlerësuar se të dyja vendet kanë përmbushur kriteret teknike dhe ligjore.

Shumica e vendeve anëtare janë pro lejimit të hyrjes së Bullgarisë dhe Rumanisë në hapësirën e Shengenit, porse Holanda dhe Finlanda kundërshtojnë, duke thënë se Sofja dhe Bukureshti duhet të bëjnë më shumë për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar.
XS
SM
MD
LG