Ndërlidhjet

Parlamenti evropian: Rasti i Timoshenkos "Shkelje e të drejtave”


Parlamenti evropian sot ka dënuar burgosjen e ish-kryeministres ukrainase, Julia Timoshenko, si "një shkelje e të drejtave të njeriut dhe abuzim i gjyqësorit."

Rezoluta, e cila u mbështet nga të gjitha pesë grupet e mëdha politike, gjithashtu thotë se Timoshenko duhet të lejohet të marrë pjesë plotësisht në procesin politik tani dhe në zgjedhjet e ardhshme ukrainase.

Timoshenko, u burgos për shtatë vite, më parë gjatë muajit, mbi akuzat që rrjedhin nga një marrëveshje e vitit 2009 me Rusinë.
XS
SM
MD
LG