Ndërlidhjet

Misioni i OSBE-së në Kosovë dënon përdhosjen e varrezave hebraike


Udhëheqësi i misionit të OSBE-së në Kosovë, Eduard Xhozef, nëpërmjet një komunikate për shtyp ka dënuar dëmtimin e varrezave hebraike në Prishtinë, duke bërë thirrje te autoritetet e rendit dhe ligjit që të hetojnë rreth këtij akti. Ai i ka bërë thirrje edhe komunës së Prishtinës që të merret me riparimin e dëmit të shkaktuar.

“Si organizatë udhëheqëse ndërkombëtare për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Kosovë, OSBE dënon fuqishëm këtë akt të shëmtuar. Dëmtimi i varrezave të çfarëdo komuniteti është një fyerje e neveritshme dhe shenjë e urrejtjes. OSBE-ja promovon tolerancën, bashkëjetesën dhe respektin reciprok. Ne nuk do të hezitojmë të kërkojmë drejtësi në rastet kur këto norma rrezikohen”, ka thënë, ndër të tjera, Xhozef.

Misioni i OSBE-së në Kosovë ka mandat të promovojë mbrojtjen e drejtave të njeriut, ndërtimin e demokracisë, si dhe zhvillimin e sigurisë publike.

Varrezat hebraike në lagjen Velania në Prishtinë janë përdhosur tri ditë më parë nga persona të panjohur, të cilët mbi varre kishin shënuar simbole naziste.
XS
SM
MD
LG