Ndërlidhjet

Asanzh kërkon të mos ekstradohet


Themeluesi i WikiLeaks-it, Julian Asanzh, do të bëjë një përpjekje tjetër për të shmangur ekstradimin e tij në Suedi, ku ai kërkohet për t’u marrë në pyetje lidhur me krime të dyshuara seksuale.

Asanzh do t’i kërkojë gjykatësit në një gjykatë të Londrës që çështja e tij t’i referohet Gjykatës së Lartë të Britanisë.

Nëse kjo ankesë dështon ai mund të përballet me ekstradim brenda 10 ditëve.

Asanzh mohon çdo keqbërje dhe pretendon se rasti është i motivuar politikisht.
XS
SM
MD
LG