Ndërlidhjet

Kina hapi konferencën e përvitshme të planifikimit ekonomik


Udhëheqësit më të lartë kinezë po mbajnë një konferencë të përvitshme për planifikim ekonomik, e cila pritet të aprovojë politika të mira për të mbështetur rritjen ekonomike, si dhe për të mbajtur nën kontroll inflacionin.

Byroja politike e fuqishme e partisë komuniste në pushtet, ka mbajtur takim javën e kaluar, ku paralajmëroi planet për të mbajtur politika monetare të matura, që do të frenonin rritjen e çmimeve, duke miratuar shpenzimet ‘pro-aktive’ për të promovuar rritjen.

Kjo agjendë e ka përcaktuar karakterin e konferencës, që fillon sot në Kinë.
XS
SM
MD
LG