Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 3 janarin në vite…


2004 - Flutarakja e NASA-s zbriti në Planetin e Marsit.

1521- Martin Luteri u çkishërua nga Kisha Katolike Romake.

1833 - Britania e Madhe shtron kontroll mbi Ishujt Falkland, në jug të Atlantikut.

1921 - Turqia bën paqe me Armeninë.

1925 - Musolini shpërbën Parlamentin Italian dhe bëhet diktator.

1957 - Kompania Orët e Hamiltonit ishte e para për të prezantuar një orë elektrike.

1959 - Alaska bëhet shteti i 49 që hyn në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

1985 - Qeveria e Izraelit konfirmon rivendosjen e 10 mijë hebrenjve etiopianë.

1988 - Margaret Theçer bëhet kryeministrja britanike që arriti të rrinte më së gjati në detyrë, gjatë këtij shekulli.

2009 - Pas shtatë ditësh sulme të përsëritura me aeroplanë në Rripin e Gazës, Izraeli nisi një ofensivë tokësore.(g.k.)
XS
SM
MD
LG