Ndërlidhjet

BE: Ministrat e eurozonës caktojnë kushte të reja për Greqinë


Ministrat e financave të vendeve të eurozonës mbrëmë e kanë pezulluar vendimin për miratimin e pakos së dytë financiare për Greqinë dhe kanë përcaktuar kushte, që Athina duhet t’i plotësoj deri më 15 shkurt.

Vetëm disa orë, pasi liderët politikë të Greqisë shpallën se janë pajtuar për reformat e kërkuara për sigurimin e ndihmës prej 130 miliardë eurosh nga kreditorët ndërkombëtarë, kryeministri i Luksemburgut, Zhan-Kllod Junker, tha se Greqia duhet t’i plotësoj edhe disa kushte të tjera.
XS
SM
MD
LG