Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 20 shkurtin në vite…


Ilustrim
1792 - U krijua shërbimi postar i SHBA-ve.

1513 - Papa Julius II vdes. Trupi i tij u vu në një varr të madh, gdhendur nga Mikelangjelo.

1809 - Gjykata Supreme ka vendosur se fuqia e qeverisë federale është më e madhe se ajo e çdo shteti.

1831 - Revolucionarët polakë mposhtën rusët në betejën e Grouçou.

1938 - Hitleri kërkoi vetëvendosje për gjermanët në Austri dhe Çekosllovaki.

1862 - Uilliam Uallas Linkoln, i biri 11-vjeçar i presidentit Abraham Linkoln, vdiq në Shtëpinë e Bardhë,

1872 - Muzeu Metropolitan i Artit u hap në New York City.

1971 - Të rinjtë protestuan për të mos i prerë flokët e tyre të gjatë në Athinë, Greqi.

1998 - Tara Lipinski u bë 15-vjeçarja e parë që fitoi medaljen e artë në Olimpiadën Dimërore.

2005 - Gazetari dhe autori Hunter S. Tomson bëri vetëvrasje në moshën 67 vjeçare.(g.k.)
XS
SM
MD
LG