Ndërlidhjet

Sanino: Pranimi i integritetit territorial të Kosovës – përparim në Ballkan


Stefano Sanino
Drejtori i përgjithshëm për zgjerim në Komisionin Evropian, Stefano Sanino, ka shprehur sot kënaqësi për atë se me pranimin e integritetit territorial të Kosovës, është arritur përparim i theksuar në zgjidhjen e çështjeve në Ballkanin Perëndimor.

Mëtutje, ai ka thënë se e sheh se ekziston “Pragmaticitet si te Beogradi ashtu edhe te Prishtina” dhe e ka shfaqur shpresën se bisedimet do të vazhdojnë “eventualisht në ndonjë format tjetër.

Këto kometne ai i bëri në një tubim në Berlin të Gjermanisë ku diskutohet në temën “Serbia dhe Bashkimi Evropian – si të lëvizet përpara”, raportojnë mediat e Serbisë.
XS
SM
MD
LG