Ndërlidhjet

Shkupi e Tirana dënojnë incidentet


Ministri i Punëve të Jashtme i Maqedonisë, Nikolla Poposki dhe ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Edmond Haxhinasto.
Z&euml;vend&euml;skryeministri dhe ministri i Jasht&euml;m i Shqip&euml;ris&euml;, Edmond Haxhinasto deklaroi n&euml; Shkup se Tirana mbetet n&euml; k&euml;rkes&euml;n p&euml;r zbardhjen e t&euml; gjitha incidenteve, p&euml;rfshir&euml; dhe rrahjen e dhjet&euml;ra nx&euml;n&euml;sve shqiptar&euml; n&euml; Shkup, nga grupe t&euml; etnis&euml; maqedonase.<br /> <br /> &ldquo;<em>Q&euml;ndrimi yn&euml; &euml;sht&euml; shum&euml; i qart&euml;. Kemi k&euml;rkuar hetim t&euml; plot&euml; t&euml; ngjarjeve, kemi k&euml;rkuar q&euml; institucionet e zbatimit t&euml; ligjit t&euml; v&euml;n&euml; para drejt&euml;sis&euml; personat p&euml;rgjegj&euml;s. Kemi k&euml;rkuar gjithashtu q&euml; t&euml; gjith&euml; p&euml;rfaq&euml;suesit politik&euml; t&euml; tregojn&euml; maturi, t&euml; tregojn&euml; qet&euml;si dhe mb&euml;shtetje p&euml;r institucionet e ligjit p&euml;r trajtimin e k&euml;tyre ngjarjeve</em>&rdquo;, deklaroi Ministri Haxhinasto, i cili, &euml;sht&euml; pyetur edhe p&euml;r rastin e djegies s&euml; flamurit maqedonas n&euml; Burrel t&euml; Shqip&euml;ris&euml;.<br /> <br /> Ai tha se d&euml;non aktin e till&euml;, por, edhe at&euml; t&euml; djegies s&euml; flamurit shqiptar n&euml; Maqedoni.<br /> <br /> &ldquo;<em>Kam par&euml; edhe incidente n&euml; t&euml; cilat &euml;sht&euml; djegur flamuri shqiptar. Incidentet e tilla nuk guxojn&euml; t&euml; ndodhin pasi simbolet komb&euml;tare jan&euml; t&euml; shenjta p&euml;r &ccedil;do komb, p&euml;r &ccedil;do qytetar. Por, ne sot konstatuam se k&euml;to incidente nuk i prishin raportet tona t&euml; shk&euml;lqyeshme. Do t&euml; p&euml;rs&euml;ris&euml; edhe nj&euml;her&euml;, se &euml;sht&euml; shum&euml; me r&euml;nd&euml;si q&euml; institucionet t&euml; veprojn&euml; sipas ligjit</em>&rdquo;, u shpreh shefi i diplomacis&euml; shqiptare, duke i dh&euml;n&euml; r&euml;nd&euml;si edhe Marr&euml;veshjes s&euml; Ohrit, zbatimi i s&euml; cil&euml;s ka r&euml;nd&euml;si p&euml;r raportet e brendshme n&euml; shtet.<br /> <br /> Edhe ministri i Pun&euml;ve t&euml; Jashtme i Maqedonis&euml;, Nikolla Poposki, tha se ndaj t&euml; gjitha llojeve t&euml; incidenteve q&euml; kan&euml; p&euml;r q&euml;llim prishjen e bashk&euml;punimit t&euml; mir&euml; n&euml; rajon, duhet t&euml; veprohet me forc&euml;n e ligjit.<br /> <br /> &ldquo;<em>&Euml;sht&euml; me r&euml;nd&euml;si t&euml; jasht&euml;zakonshme q&euml; &ccedil;do gjest q&euml; &ccedil;on n&euml; prishjen e bashk&euml;punimit t&euml; shk&euml;lqyesh&euml;m q&euml; d&euml;shirojm&euml; ta nd&euml;rtojm&euml; n&euml; rajonin ton&euml;, &ccedil;do gjest q&euml; mund t&euml; jet&euml; fyes p&euml;r cilin do qoft&euml; nga miqt&euml; apo fqinj&euml;t si n&euml; Shqip&euml;ri, n&euml; Maqedoni dhe n&euml; gjith&euml; rajonin duhet t&euml; d&euml;nohet dhe duhet t&euml; trajtohen n&euml; kuad&euml;r t&euml; institucioneve t&euml; sistemit</em>&rdquo;, deklaroi Ministri Poposki.<br /> <br /> Ai dhe homologu i tij shqiptar, raportet mes dy vendeve i kan&euml; vler&euml;suar si shum&euml; t&euml; mira, duke theksuar vizionin e tyre shum&euml; t&euml; qart&euml; t&euml; integrimit t&euml; t&euml; dy vendeve n&euml; Bashkimin Evropian.<br /> <br /> Sipas tyre, klima e mir&euml; e bashk&euml;punimi politik duhet t&euml; konkretizohet me projekte konkrete edhe n&euml; fush&euml;n ekonomike.<br /> <br /> Gjat&euml; q&euml;ndrimit n&euml; Maqedoni, z&euml;vend&euml;skryeministri dhe ministri i Jasht&euml;m i Shqip&euml;ris&euml;, Edmond Haxhinasto, &euml;sht&euml; pritur edhe nga zyrtar&euml; tjer&euml; t&euml; lart&euml; shtet&euml;ror dhe p&euml;rfaq&euml;sues t&euml; partive politike shqiptare.<br /> <br /> Ndryshe, n&euml; Maqedoni ka q&euml;ndruar edhe nj&euml; delegacion i Ministris&euml; s&euml; Pun&euml;ve t&euml; Brendshme t&euml; Shqip&euml;ris&euml; i kryesuar nga z&euml;vend&euml;sministri i brendsh&euml;m Avenir Peka, i cili, s&euml; bashku me ministren e Pun&euml;ve t&euml; Brendshme t&euml; Maqedonis&euml;, Gordana Jankullovska, n&euml;nshkruan nj&euml; marr&euml;veshje p&euml;r themelimin e nj&euml; qendre kontaktuese p&euml;r bashk&euml;punim policor n&euml; vendkalimin kufitar Qaf&euml; Than&euml;.
XS
SM
MD
LG