Ndërlidhjet

Kroacia ka hyrë sërish në recesion, derisa ekspertët e Institutit Ekonomik në Zagreb vlerësojnë se këtë vit GDP do të bie edhe për një për qind.

Tendencat më të favorshme në eurozonë dhe efektet e para të reformave të ndërmarra në ekonominë kroate, sipas Insittutit Ekonomik, mundësojnë një rimëkëmbje të lehtë në vitin 2013. vit, me rritje të GDP-së prej 1.2 për qind.

Treguesit mujor të trendeve të fillimit të këtij viti tregojnë një reduktim të mëtejshëm në eksport, prodhim industrial, tregtinë me pakicë dhe ne sektorin e ndërtimit, që në thelb ka rritur normën e papunësisë, ndërsa, ekonomia kroate përsëri ka hyrë në recesion, thonë analistët kroatë.
XS
SM
MD
LG