Ndërlidhjet

Dhjetë ngjarje që kanë shënuar 17 majin në vite...


1940 - Gjatë Luftës së Dytë Botërore, nazistët pushtuan Brukselin, Belgjikë.

1630 - Jezuiti italian Nikolo Zuki, nëpërmjet reflektorit sheh rripa mbi sipërfaqen e planetit Jupiter.

1756 - Anglia i shpall luftë Francës.

1792 - U krijua Këmbimorja e Nju Jorkut, ajo që sot njihet si “Wall Street”.

1814 - Danimarka ia dorëzon Norvegjinë Suedisë.

1829 - Xhon Xhej, burrështetas amerikan dhe shefi i parë i drejtësisë në Gjykatën e Lartë, vdes në moshën 83 vjeçare.

1971 - Mjuziklli "Godspell" u hap për audiencë në teatrin Broadway.

1992 - Udhëheqësi i orkestrës, Lorens Uelk, vdes në moshën 89 vjeçare.

2000 - Dy ish-pjesëtarë të Ku Kluks Klan, u arrestuan nën akuzat për vrasje në bombardimet e vitit 1963, të kishës në Birmingam, Alabama, ku mbetën të vrara katër vajza me lëkurë të zezë.

2004 - Masaçusets u bë shteti i parë për të lejuar në mënyrë ligjore martesën e së njëjtës gjini.(g.k.)
XS
SM
MD
LG