Ndërlidhjet

Rreth 100 kompani të rrobave bojkotojnë pambukun e Uzbekistanit


Fëmijë të vegjël duke punuar në fusha të pambukut në Uzbekistan
Drejtoresha e një grupi për të drejtat, me bazë në Kaliforni, thotë se më shumë se 100 kompani ndërkombëtare të rrobave janë duke bojkotuar pambukun e Uzbekistanit, për shkak të angazhimit të dhunshëm të fëmijëve në punë.

Drejtoresha e Rrjetit të Burimeve Përgjegjëse, Patricia Jureëicz tha se brende të njohura ndërkombëtare, si Ëal-Mart, JCPenney, American Eagle, Zara dhe shumë të tjera, i janë bashkuar bojkotit.

Ajo tha se pavarësisht dekretit presidencial të këtij viti që e ndalon punën e fëmijëve në fushat e pambukut, prapë se prapë fëmijë nga 15 deri në 18 vjeç ende detyrohen me forcë të punojnë në këto fusha.
XS
SM
MD
LG