Ndërlidhjet

Çeki: Për të parën herë mbahen zgjedhjet presidenciale


Kandidati presidencial Vladimir Franz që në gjithë trupin ka tatuazh
Në Çeki sot dhe nesër mbahen zgjedhjet e para direkte presidenciale, në të cilat do të zgjedhet pasardhësi i Vacllav Kllausit, i cili është një euroskeptik dhe që në këtë post ishte në dy mandate nga pesë vjet.

Hulumtimet e opinionit para zgjedhjeve tregojnë se ish kryeministrat Jan Fischer dhe Milos Zeman, avancojnë, e pastaj radhitet kompozitaroi Vladimir Franz, i cili e ka gjithë trupin e tij të mbuluar me tatuazh.

Në garë janë nëntë kandidatë, përfshirë edhe ministrin e jashtëm aktual, Karel Schwarzenberg.

Të drejtë vote kanë më se tetë milionë çekë.

Parashihet që rundi i dytë eventual i zgjedhjeve të mbahet pas dy javësh.
XS
SM
MD
LG