Ndërlidhjet

OKB kërkon mbrojtjen e kafshëve të egra


Elefantët
Kreu i agjencisë për Mjedisin i Kombeve të Bashkuara i ka bërë thirrje bashkësisë ndërkombëtare që të luftojë kundër tregtisë së paligjshme të kafshëve të egra.

Achim Steiner, duke folur të dielën në Bangkok, tha se rritja masive e vrasjes së elefantëve të rrezikuar të Afrikës dhe rinoqerontëve për shkaka të brirëve të tyre të fildishit, duhet të jetë një “zile zgjimi” për botën.

Steiner tha se tregtia e paligjshme e specieve të mbrojtura të egra gjeneron miliarda dollarë në vit, duke e bërë të krahasueshme me tregtinë me drogat ilegale dhe shitjen e armëve.
XS
SM
MD
LG