Ndërlidhjet

Papa iu tërheq vërejten katolikëve


Papa Françesku I.
Papa Françesku ka tërhequr vërjetjen se Kisha Katolike mund të bëhet një “OJQ e mëshirmshme” po që se nuk ka një rilindje shpirtërore, transmeton BBC.

Në meshën në Kapelën Sistine bashkë më kardinalët në ditën e tij të parë si lider i Kishës, papa tha se “nëse nuk rrëfehemi para Krishtit, atëherë çfarë do të bëhemi ne”.

“Do të mund të përfundojmë si një OJQ e mëshirshme. Ajo që mund të ndodhë është, sikur fëmijët që ngrenë kështjella nga rëra, e pastaj rrafshohen me tokë”, u shpreh ai.

Françesku është papa i parë i Amerikës Latine sikurse dhe jezuit.
XS
SM
MD
LG