Ndërlidhjet

India ka nisur në Mars një anije kozmike, duke u bërë vendi i vetëm aziatik që synon të arrijë në Planetin e Kuq.

Anija, e emërtuar “Misioni Mars Orbiter” ka arritur tashmë në orbitën e Tokës, ku do të mbetet për rreth një muaj.

Ajo do të udhëtojë rreth 780 milionë kilometra për më shumë se 300 ditë, për të arritur në Mars në muajin shtator të vitit të ardhshëm.

Nëse ka sukses, India do të jetë vendi i katërt që viziton Marsin, pas Bashkimit Sovjetik, Shtetetve të Bashkuara dhe Evropës.
XS
SM
MD
LG