Ndërlidhjet

Shkurti, muaji i rritjes së deficitit tregtar në SHBA


Ilustrim
Shifrat e reja zyrtare thonë se deficiti tregëtar në SHBA ka pasur rritjen më të lartë gjatë muajit shkurt krahasuar me mujajt e tjerë të këtij viti.

Departamenti i Tregtisë njoftoi të enjten se kërkesat për import kanë rënë derisa janë shtuar kërkesat e importit.

Gjatë muajit shkurt, sipas departamentit, deficiti tregëtar është rruitur për 7.7 për qind krahasuar me shifrat e muajit janar.

Eksportet amerikane kanë pësuar një rënie për 1.1 për qind dhe atë ka rënë shitja e aeroplanëve komercial, kompjuterëve, etj.

Importet e SHBA-ve sipas të dhënave të fundit, janë rritur për 0.5 për qind e sidomos importimi i veturave dhe garderobës.
XS
SM
MD
LG