Ndërlidhjet

8 Maji - Dita Botërore e Kryqit të Kuq…


Ilustrim
Sot është Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe.

Tetë maji është zgjedhur pasi në këtë datë ka lindur themeluesi i Kryqit të Kuq, Henry Dunant.

Ai ka marrë Çmimin e parë të Nobelit për Paqe.

Dita e Kryqit të Kuq është shënuar për herë të parë në vitin 1948.

Pas disa ndryshimeve të emrave, është bërë Dita Botërore e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe më 1984.

Kjo datë shënon rolin e anëtarëve dhe vullnetarëve të të dyja oranizatave në shpëtimin e jetëve dhe mbrojtjen e njerëzve të varfër në gjithë botën.
XS
SM
MD
LG