Ndërlidhjet

Rritet prodhimi i opiumit në Afganistan


Afganistan...

Një raport i ri nga Kombet e Bashkuara thotë se prodhimi i opiumit në Afganistan do të shënojë rritje këtë vit.

Sipas një studimi të bërë nga Zyra për Droga dhe Krime në OKB, thuhet se kultivimi i opiumit është shpërndarë për 224 mijë hektarë gjatë 2014-s, më shumë se 7 për qind nga viti i kaluar.

“Përpjekjet kundër-narkotike në Afganistan deri tani kanë dështuar”, thotë Jean-Luc Lemahieu, drejtor për analiza politike dhe marrëdhënie me publikun i Zyrës për Droga dhe Krime.

Afganistani prodhon më shumë se 80 për qind të opiumit që prodhohet në tërë botën, dhe përfitimet nga tregtia ilegale dhe ndihmojnë në financimin etalibanëve.

XS
SM
MD
LG