Ndërlidhjet

Emërohet peshkopja e parë femër në Angli


Peshkopja Libby Lane

Kisha e Anglisë e ka shenjtëruar për herë të parë një pshkope femër.

Libby Lane është emëruar peshkope para më shumë se 1 mijë personave, gjatë një ceremonie të mbajtur në katedralën York në veri të Anglisë.

Ceremonia dy-orëshe është ndjekur nga kryepeshkopi, Justin Welby, i cili është edhe udhëheqësi shpirtëror i Kishës së Anglisë.

Kisha e Anglisë e ka miratuar legjislacionin në nëntor, sipas të cilit i lejon gratë në pozitën e peshkopes.

Kjo shihet si nëna e kishës Anglikane e cila ka rreth 85 milinë ndjekës.

Kishat Anglikane në vendet si Shtete të Bashkuara, Kanadaja dhe Australia, kanë emëruar tashmë gra peshkope.

XS
SM
MD
LG