Ndërlidhjet

Armëpushim historik në Birmani


Presidenti i Burmës, Thein Sein - Arkiv

Presidenti i Birmanisë, Thein Sein, ka marrë pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të një draft marrëveshjeje të armëpushimit që i jep fund konfliktit mbi 65 vjeçar në shtetin e Azisë juglindore.

Përfaqësues të qeverisë dhe Ekipit Koordinues të Armëpushimit Mbarëkombëtar, që përfaqëson 16 grupe të armatosura etnike në vendin që gjithashtu njihet me emrin Mianmar, sot e kanë nënshkruar marrëveshjen e armëpushimit.

Kombet e Bashkuara e kanë quajtur marrëveshjen një arritje historike.

Qeveria pjesërisht civile që erdhi në pushtet në vitin 2011, pas 49 vjetësh të regjimit ushtarak e kishte bërë prioritet dhënien fund të konfliktit të armatosur.

Marrëveshja tani duhet të aprovohet nga liderët e rebelëve etnik.

XS
SM
MD
LG