Ndërlidhjet

Estonia dhe Rusia e pezullojnë qarkullimin e trenave


Ilustrim

Qarkullimi i trenave ndërmjet kryeqyteteve të Rusisë dhe Estonisë është pezulluar për shkak të rënies së numrit të udhëtarëve.

Transmetuesi publik i Estonisë, ERR, tha se është hera e parë në 65 vitet e fundit, që Estonia nuk ka lidhje të trenit të udhëtarëve me Rusinë.

Sanksionet e Bashkimit Evropian kundër Rusisë kanë çuar në reduktimin e madh në numrin e rusëve, që e vizitojnë Estoninë, kështu që qarkullimi i trenave në relacionin Moskë – Talin është treguar joprofitabil.

Estonia, ish-republikë sovjetike, e ka rifituar pavarësinë në vitin 1991.

Në vitin 2004 ajo u bë anëtare e Bashkimit Evropian dhe NATO-s.

XS
SM
MD
LG