Ndërlidhjet

Prokuroria nuk ka dërguar në mënyrë të rregullt ftesat për Kurtin dhe Haxhiun


Foto arkivi.

Prokuroria Themelore në Prishtinë, pas shqyrtimit të shkresave të lëndës, ka konstatuar së ftesat e dërguara në adresë të të pandehurve Albin Kurti dhe Albulena Haxhiu, nuk kanë mundur që të dorëzohen në mënyrë të rregullt, siç e parashohin dispozitat e Kodit të Procedurës Penale të Kosovës,thuhet në njoftim.

“Prokuroria do të provoj sërish, dorëzimin e ftesave për të njëjtit, në bazë të nenit 151 paragrafi 2 të Kodit të Procedurës Penale të Kosovës, për t’u paraqitur para prokurorit të shtetit, për të dhënë deklaratat e tyre lidhur më dyshimet që iu vihen në barrë.”

“Nëse të pandehurit, në rastin konkret Kurti dhe Haxhiu, të cilët janë thirrur me rregull nuk paraqiten dhe nuk e arsyetojnë mungesën e tyre ose kur thirrja nuk ka mundur t’iu dërgohet sipas rregullit dhe kur sipas rrethanave është e qartë se të pandehurit i shmangen pranimit të thirrjes, sipas dispozitës së nenit 175 paragrafi 1 të Kodit të Procedurës Penale, gjyqtari i procedurës paraprake më kërkesë të prokurorit të çështjes lëshon urdhërarrest.”

Gjithashtu, në njoftim thuhet se “Prokuroria Themelore në Prishtinë pas tentimit për dorëzimin e ftesave të para për të pandehurit Albin Kurti dhe Albulena Haxhiu, nuk ka lëshuar autorizim për arrestim ose aktvendim për ndalim kundër këtyre të pandehurve lidhur më ngjarjet në Kuvendin e Kosovës të datës 08.10.2015, por përkundrazi do të provoj t’u jap edhe një rast tjetër për tu paraqitur në Prokurori.”

XS
SM
MD
LG