Ndërlidhjet

Papa Françesku: "Njerëzit e korruptuar nuk jetojnë në paqe"


Papa gjatë vizitës në Nairobi.


Papa Françesku ka kritikuar ndëmarrësit privatë për grabitjen e tokës nga njerëzit e varfër, gjatë vizitës së tij në Kangemi, një zonë e lagjeve të varfra të kryeqytetit të Kenias, Nairobi.

Ai iu referua një incidenti në fillim të këtij viti, kur policia hodhi gaz lotsjellës tek fëmijët, të cilët protestuan kundër ndërmarrësve privatë dhe përpjekjeve të tyre për të marrë një kënd të lojërave për fëmijë.

Papa më vonë bëri një lutje pasionante kundër korrupsionit, duke thënë se "njerëzit e korruptuar nuk jetojnë në paqe."

Papa pas Kenias, do të shkojë në Ugandë, ndërsa pastaj do të udhëtojë për në Republikën Qendrore Afrikane.

XS
SM
MD
LG